Non à la taxe kilométrique-Neen aan de kilometerheffing-


Visiteur

/ #14610

2014-02-09 20:55

We betalen reeds een kilometerheffing door de hoge taksen op benzine want "hoe meer kilometers gereden, hoe meer benzine tanken, hoe meer taksen betalen".
De regering Di Rupo is natuurlijk totaal bankroet en weet niet meer waar het geld halen. Dit is gewoon een volgende maatregel na trajectcontroles en kettingflitsen en GAS-boetes enz.
Structureel gebeurt er in België reeds veertig jaar NIETS. Begin de jaren '70 was reeds geweten dat ons sociaal-economisch systeem niet meer betaalbaar was en desondanks is men blijven meer geld uitgeven dan er binnenkwam. Want volgens een bepaalde politicus zouden schulden wel verdwijnen zoals ze gekomen waren. Door het gebrek aan democratie (lees: verkiezingen betekent onze stem weggeven waarna de politici, maar vooral de ambtenaren, hun zin doen) heeft de burger geen enkele greep op deze wantoestanden en zinkt onze Titanic steeds dieper.
Een kilometerheffing kan alleen en uitsluitend dan aanvaardbaar zijn als alle taksen op benzine, de BIV en de rijbelasting verdwijnen.
En dan is nog natuurlijk het probleem van privacy aangezien de overheid dan perfect zal weten wanneer en waar en hoeveel we ons verplaatsen. Hoeven we ons niet meer te ergeren aan de Stasi-toestanden van de NSA; dan hebben we voortaan onze eigen Belgische Stasi.
En zolang er structureel niets gebeurd aan het slechte Belgische openbaar vervoer en de slechte wegen en het aanleggen van de "missing links" en het oplossen van de problemen op de ring van Antwerpen en Brussel, zal ik verder schrijven ... ? Geloof maar nooit dat "ze" het geld van de kilometerheffing zullen gebruiken om de verkeersproblemen op te lossen. Tientallen jaren taksen en heffingen en belastingen hebben de Belgische Staat een miljardenfortuin opgeleverd: waar is het heen, wat heeft het opgeleverd????
Hopeloos dus, met burgers die niets te zeggen hebben en politici die slippendragers zijn van ...
Het enige dat de burger nog kan doen, is met zijn voeten stemmen. Heb ik gedaan! Nog veel geluk met jullie RODE politici en hun gatlikkers die niet willen dat er iets verandert omdat ze vinden dat ze goed bezig zijn.